Apps op maat

Met de huidige kennis en ervaring is Plika in staat verschillende soorten apps op maat te ontwikkelen.

Plika richt zich op de ontwikkeling van native apps voor zowel iPhone als iPad. Native betekend dat ontwikkeld wordt in de originele ontwikkel taal voor iPhone / iPad, nl. objective-c.

Naast het ontwikkelen van native apps bestaat de mogelijkheid te ontwikkelen in HTML5. Ontwikkelen in HTML5 geeft de mogelijkheid apps te ontwikkelen die geschikt zijn voor zowel iPhone als Android smartphones.

Groot voordeel van HTML5 is dat de app slechts 1 maal ontwikkeld hoeft te worden en direct beschikbaar is voor iPhone én Android smartphones. Nadeel is dat nog niet alle functionaliteiten van de smartphones geïntegreerd kunnen worden in de te ontwikkelen app. Denk daarbij bijv. aan gebruik van de "Agenda", de "Contacten" etc.

De HTML5 techniek ontwikkeld zich echter razendsnel. Verwacht wordt dat de komende tijd meer native functionaliteiten kunnen worden geïntegreerd.

Nadeel van het gebruik van HTML5 blijft dat de performance en de look en feel nooit zo goed zullen zijn als bij gebruik van objective-c.

Plika kiest daarom altijd in eerste instantie voor native ontwikkeling, maar realiseert zich ook dat in bepaalde gevallen HTML5 veel meer voordelen biedt.